Wonen

Wonen

Bij scheiding zullen er ook lastige beslissingen genomen moeten worden over de woning. Er moet duidelijkheid komen over de toekomstige woonsituatie. We brengen eerst de wensen in kaart. Vervolgens gaan we samen met een hypotheekadviseur kijken wat haalbaar is. 

Als jullie een koopwoning hebben, wie blijft in de huidige woning wonen? Of willen jullie de woning verkopen? Waar gaan de kinderen ingeschreven worden? Moet er een andere woning worden gekocht of gehuurd en wat heeft dat voor financiële gevolgen? Is jullie wens haalbaar? Blijft de woning nog even onverdeeld? Wat is de waarde van de woning? Is er overwaarde en hoe hoog is de hypotheek? Ook over de verdeling van de inboedel moeten afspraken worden gemaakt. 

Als jullie een huurwoning hebben, zal bepaald moeten worden wie in deze woning blijft wonen. Kan de huur nog betaald worden in de toekomst? Op wiens naam staat de woning? 

Er zijn tal van vragen te bedenken die beantwoord moeten worden en die ook fiscale en financiële gevolgen hebben. Stap voor stap helpt Christenmediation om orde te scheppen in de kluwen van vragen. 

Andréas helpt jullie graag verder in deze lastige materie, zodat u weer verder kunt!

Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM