Over Andréas

Persoonlijk

Mijn naam is Andréas de Groot, docent, dominee en mediator. Misschien lijkt dat een aparte combinatie (en dat is het ook wel een beetje), maar juist deze combinatie biedt veel voordelen. Apart in de goede zin van het woord: bijzonder.

Wat mij als persoon kenmerkt is: vriendelijk, betrokken, een groot hart hebbend, bewogen met mijn medemens, doortastend, precies, altijd gaan voor het optimale resultaat, gedreven, oprecht. Ik zet mij ervoor in om goed te luisteren en ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt. Deze ‘klik’ is belangrijk, omdat we samen een traject in gaan dat heel persoonlijk en vertrouwelijk is. Investeren in een goede werkrelatie is dan ook belangrijk voor mij. 

Helaas heb ik zelf ook het nodige meegemaakt in mijn persoonlijke leven waardoor het proces van mediation mij zeer vertrouwd is: ik ben er zelf helemaal doorheen gegaan en weet dus waar ik over praat. Het is een verdrietige en zware tijd geweest maar ik zet ook deze ervaring graag om naar een stuk positieve inzet voor mijn cliënten.

Mijn geloof in God is hierin doorslaggevend en leidend. Juist de psalmen hebben mij enorm bemoedigd gedurende de donkerste tijden van mijn leven: de erkenning van pijn, verdriet en teleurstelling maar toch ook altijd weer de hoop op God, Die ons door deze donkere dalen heen wil helpen door ons zicht op Christus te geven en op Zijn volbrachte werk!

De worstelingen die ik zelf heb meegemaakt in mijn eigen proces, wil ik graag inzetten in mijn begrip en medeleven voor u als cliënt. Zodat u zich gehoord, gezien en begrepen kunt voelen!

Ervaring

Ik mag dankbaar terugkijken op een ruime ervaring in het begeleiden van mensen in conflicten. Een mediator, docent, ondernemer en dominee komt van alles tegen in zijn loopbaan: van geboorte tot sterfte, van huwelijk tot echtscheiding, van conflicten op de werkvloer tot lastige situaties op school. Helaas komen er ook conflicten voor in de kerk, ook al zou dat niet zo moeten zijn. Deze jarenlange ervaring in conflictbemiddeling komt goed van pas in het mooie vak van mediation.

Naast mijn loopbaan als pastoraal werker en predikant ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven als accountmanager en ben ik eigenaar van ACG Adviezen. Tevens heb ik als docent Nederlands, maatschappijleer en levensbeschouwing lesgegeven in het voortgezet onderwijs. Deze ervaring zorgt ervoor dat u mij ook kunt benaderen bij conflicten binnen uw bedrijf of als er conflicten zijn op school.

Mediation opleidingen

MfN-register

Ik heb gekozen voor de mediatorsopleiding bij de Mediationfederatie Nederland (MfN) omdat je dan verzekerd bent van een hoge mate van professionaliteit vanwege het feit dat je als mediator moet voldoen aan de strenge eisen van de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM).

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd als Familie Mediator en ben ik ‘full certified mediator’ bij het ADR (Alternative Dispute Resolution) en mag ik ook internationale mediations doen. Mediation in het Engels is ook mogelijk.

Tevens heb ik de specialistische opleiding ‘Scheidingsspecialist’ gedaan, zodat alle ins & outs van mediation en scheiding mij bekend zijn.

Om in hèt register voor mediators te kunnen komen, moet de mediator voldoen aan strenge toelatingseisen, examens, onderhoud van de kwaliteitseisen en persoonlijke educatie. U kunt Andréas vinden in het MfN-register onder ‘ACG Mediation’ of onder de naam ‘Groot’ (zonder ‘de’)

Missie

Het is altijd mijn verlangen geweest om mensen bij elkaar te brengen of in ieder geval weer met elkaar in gesprek te brengen op basis van respect. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, als je maar wel op een respectvolle manier probeert om naar elkaar te luisteren of nog liever: samen tot overeenstemming te komen.

Conflicten komen voor in alle gelederen van de samenleving. Helaas is het niet altijd mogelijk om samen verder te gaan. Ik zie het als mijn taak om dat pijnlijke proces, wanneer men tot de conclusie moet komen dat het samen niet meer lukt, te begeleiden tot een overeenstemming waar beide partijen zich in kunnen vinden. Zo kunnen conflicten worden opgelost en kunnen beide partijen weer uitzien naar een nieuw perspectief van hoop.

We gaan samen met u de bron van het conflict verkennen en werken samen aan een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. We richten ons niet zozeer op het pijnlijke verleden, als wel op een hoopvolle toekomst!

Direct contact met Andréas? Klik HIER of bel direct: 06-40303332.

Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM