Mijn naam is Andréas de Groot, MfN-registermediator, family mediator en full certified ADR mediator. Ik heb gekozen voor deze opleidingen omdat je dan verzekerd bent van een hoge mate van professionaliteit vanwege het feit dat je als mediator moet voldoen aan de strenge eisen van de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM).

Ik mag dankbaar terugkijken op alweer 28 jaren ervaring in het begeleiden van mensen binnen het pastoraat, waar ik als predikant mee te maken heb gehad. Een dominee komt van alles tegen in zijn loopbaan: van geboorte tot sterfte, van huwelijk tot echtscheiding en alles wat daar tussenin zit. Helaas komen er ook veel conflicten voor in christelijk Nederland en dan maakt het niet uit binnen welke denominatie. Zo zou het niet moeten zijn maar helaas is dat de praktijk van elke dag. Deze jarenlange ervaring komt goed van pas in het mooie vak van mediation.

Het is altijd mijn verlangen geweest om mensen bij elkaar te brengen of in ieder geval weer met elkaar in gesprek te brengen op basis van respect. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, als je maar wel op een respectvolle manier probeert om naar elkaar te luisteren of nog liever: samen tot overeenstemming te komen om op zoek te gaan naar de gemeenschappelijke belangen.

Conflicten komen voor in alle gelederen van de samenleving. Helaas is het niet altijd mogelijk om samen verder te gaan. Ik zie het als mijn taak om dat pijnlijke proces, wanneer men tot de conclusie moet komen dat het samen niet meer lukt, te begeleiden tot een overeenstemming waar beide partijen zich in kunnen vinden. Zo kunnen conflicten worden opgelost en kunnen beide partijen weer uitzien naar een nieuw perspectief van hoop. Ik geloof dat er bij God altijd een nieuw begin mogelijk is!

Vanuit mijn kerkelijke achtergrond ben ik bekend met de reformatorische cultuur maar ook met de evangelische wereld. Dat kan een groot voordeel zijn voor mensen uit deze kringen die toch worstelen met conflicten en huwelijksproblemen. Wat is het dan fijn om te kunnen praten met een mediator als Andréas die deze christelijke thema’s en worstelingen door en door kent!

Ik zie het als mijn taak om samen met u de bron van het conflict te verkennen en u te begeleiden in het samen komen tot een oplossing.

Ik werk graag samen met andere gekwalificeerde mediators en hou ervan om mezelf aan te blijven scherpen door aanvullende opleidingen en het updaten van vereiste kwalificatie eisen.

Naast mediator ben ik ook eigenaar van ACG Adviezen, waar we naast mediation ook huwelijkscounseling en kindercoaching aanbieden, wat heel goed samen kan gaan met mediation.