Home

Christenmediation helpt u weer op te staan en verder te gaan.​

Een conflict of scheiding is altijd moeilijk. Voor christenen is het misschien wel extra moeilijk. Wat kun je worstelen met alleen al de gedachte aan echtscheiding! Als gelovige wil je graag de wil van God doen. In de Bijbel lijkt diverse keren op een bepaalde manier gesproken te worden over scheiding. Dat maakt je besluit er niet makkelijker op.

Neem direct contact op


Klik Hier

Christenmediation gaat niet voorbij aan jullie pijn en frustraties. We gaan ook niet voorbij aan de Bijbelse overwegingen die jullie maken. Een scheiding is gewoon heel pijnlijk. Maar het is niet het einde van je leven.

Wat is het dan fijn als iemand met u mee denkt, die uw situatie juist als christen begrijpt, niet oordeelt en ook nog eens professioneel helpt om het conflict op te lossen of u bij te staan rondom uw overwegingen tot echtscheiding. En als het besluit om te scheiden dan toch genomen moet worden omdat er geen andere uitweg meer is, dan moet er veel geregeld worden. Christenmediation staat u van begin tot eind bij in dit belangrijke proces. 

Wij geloven dat God weer met je leven verder gaat, ondanks de moeilijke beslissingen die je soms moet nemen. Ook in de diepste dalen van ons bestaan wil God ons bijstaan en weer op weg helpen.

Christenmediation gaat niet oordelen. Dat komt ons niet toe. We gaan u wel de helpende hand bieden door goed naar u te luisteren en te helpen om samen tot afspraken te komen.

Andere conflicten

Ook andere conflicten komen helaas ook veelvuldig onder christenen voor, ook al zouden we dat misschien niet mogen verwachten. Christenmediation helpt bij elk conflict, of dat nu in de kerk is, in de familiesfeer of in het bedrijfsleven. 

Andréas de Groot is MfN-geregistreerd mediator, familie mediator en ADR full certified mediator. Zo weet u zeker dat uw situatie professioneel en begripsvol wordt begeleid. 

Neem direct contact op met Andréas: 06-40303332

Neem direct contact op


Klik Hier

Scheiden

Scheiden is een pijnlijk proces van losraken van elkaar, rouw, afscheid nemen en verdriet. Waarschijnlijk ben je nu deze tekst aan het lezen omdat je al lange tijd aan het worstelen bent. Je hebt misschien wel nachten wakker gelegen, jullie situatie van alle kanten wel honderd keer bekeken, eindeloos gepraat tot diep in de nacht, zonder het gewenste resultaat. Niemand kiest ervoor om lichtvaardig te scheiden. 


Met Andréas de Groot van Christenmediation mag je rekenen op een betrokken en invoelende mediator. Ik ben helaas zelf ook door het hele proces gegaan en kan jullie daarom begrijpen. Daarom ga ik graag het gesprek met jullie aan. Voordat we de scheiding gaan regelen, is het belangrijk om eerst de pijn onder ogen te zien. Waar en hoe is het fout gegaan? Zijn jullie zeker van jullie zaak om te gaan scheiden, of is er nog een vonkje liefde? Het zijn eerlijke en noodzakelijke gesprekken.

Als het dan toch zover is, moet er veel geregeld worden om jullie goed te laten scheiden. Er komt veel bij kijken. Een hele geruststelling dat Andréas in dit hele proces jullie begeleidt en helpt. Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat jullie weer zelfstandig verder kunnen.

Scheiden is altijd ingrijpend. Toch is het mogelijk samen te werken aan een hoopvolle toekomst voor beide partijen. We geloven dat dit altijd Gods plan met ons leven is:

Jeremia 29:11 Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven.

Dan wil je geen zorgen meer hebben over het regelen van allerlei financiële en fiscale zaken. Christenmediation neemt deze zorgen uit handen. We komen samen tot goede afspraken waarmee je verder kunt!

Waarschijnlijk zit u met veel vragen: wat gebeurt er met onze woning? Kan ik blijven wonen? Hoe zit het met de alimentatie? Wat gebeurt er met onze kinderen? Moet ik nu meer gaan werken? Wat als ik ziek word? Hoe wordt het pensioen geregeld? Wat gebeurt er als ik kom te overlijden? Wanneer zijn we nou echt officieel gescheiden? Wat als er een andere partner in het spel is?

Zo kunnen we wel honderd vragen bedenken. Scheiden is complex. Maar als het goed geregeld wordt voor alle partijen, is dat een hele zorg minder! Christenediation zorgt ervoor dat u weer op kunt staan en verder kunt met uw leven.

Relatieproblemen

Veel mensen willen eigenlijk helemaal niet scheiden maar zien geen andere mogelijkheid meer. Christenmediation biedt daarom mediation ook relatietherapie. Deze bijzondere combinatie zorgt ervoor dat u zowel bij ons terecht kunt als de relatie wellicht nog te redden is, als bij een onvermijdelijke scheiding. Alleen jullie maken deze beslissing!

Relatietherapie heeft natuurlijk een ander karakter dan mediation. Beide trajecten worden daarom helder van elkaar onderscheiden zodat u alle vrijheid hebt om te kiezen. 


De relatietherapie wordt mede gedaan door Mirjam, een geweldige, vriendelijke, invoelende en capabele vrouw met veel ervaring, waardoor u de juiste therapie krijgt. Zo weet u zeker dat u er alles aan gedaan hebt!  

Met de knop hieronder maakt u direct kennis met Mirjam. Wilt u liever gesprekken met een man? Geen probleem, ook Andréas kan u begeleiden in uw relatie. Geef gerust uw voorkeur aan, alles is bespreekbaar.

Kind en scheiding

Helaas scheiden kinderen mee. Het is vaak de grootste zorg van ouders. Ons kostbaarste bezit verdient daarom alle aandacht. Christenmediation geeft jullie kind(eren) een belangrijke plaats in het proces. Hoe wordt de scheidingsmelding gedaan? Wat zijn de gevolgen voor onze kinderen? Hoe zit het met de kinderalimentatie? Hoe gaan we de zorg verdelen? Hoe verdelen we de kosten eerlijk? Waar gaan de kinderen wonen? Waar worden ze ingeschreven? Hoe zorgen we ervoor dat de kinderen niet worden meegezogen in het conflict? Hoe maken we van onze partnerrol een ouderrol? 

Neem direct contact op met Mirjam


Klik Hier

Het zijn allemaal belangrijke vragen die aan bod moeten komen. Christenmediation heeft oog voor uw kind! 

Het kan ook zo zijn dat u al gescheiden bent, of in het traject zit van scheiden, en graag coaching wilt voor uw kind. Wij staan voor kinderen, jongeren maar ook jong volwassenen klaar om bij te springen. U wilt immers het beste voor uw kind!

Daarom bieden wij ook kindgesprekken aan. Om de drempel daarvoor laag te houden, geldt hiervoor een speciaal tarief. Mirjam van de Geer is kindercoach. Als geen ander weet zij de juiste snaar te raken bij de kinderen en te onderzoeken wat zij nodig hebben. Vervolgens bespreken wij de uitkomsten van deze gesprekken tijdens de mediation, vanzelfsprekend binnen de grenzen van de vertrouwelijkheid.

Mocht er reden voor zijn, kunnen wij uw kind(eren) verder coachen. U bepaalt (eventueel samen met de kinderen) of u dat nodig vindt.

Ook pubers kunnen veel belang hebben bij deze gesprekken. Vaak zijn pubers gesloten naar hun eigen ouders tijdens deze turbulente tijden. Het is een beetje hun manier om de schok te verwerken, maar van binnen gebeurt er van alles. 

Wat kunt u van Christenmedation verwachten?

Er komt veel kijken bij een scheiding. Christenmediation geeft mediation op maat. Het hele traject van begin tot eind sta ik u als mediator bij. Er zijn altijd veel zaken die aan de orde moeten komen waar mensen in eerste instantie niet aan denken. Hoe fijn is het dan als je het hele proces uit handen kunt geven tijdens deze toch al emotionele periode uit je leven!

Christenmediation:

  • Professionele mediation (MfN en ADR geregistreerd). Lees verder
  • Begripvolle en vriendelijke begeleiding in het conflict
  • Begeleiding aangaande uw besluit om te scheiden: is het écht over? Klik hier voor meer informatie over relatietherapie 
  • Goede regeling van uw scheiding
  • Opstelling convenant en omgangsregeling
  • Meedenken over de beste fiscale oplossingen
  • Alimentatieberekening en ouderschapsplan
  • Samen brainstormen over verkoop woning en over toekomstige woningen en de financiële gevolgen overzien
  • Begeleiding kinderen door kindercoach (indien gewenst). Klik hier voor meer informatie over de begeleiding van de kinderen.
  • Indienen convenant bij de advocaat

Nazorg en jaarlijkse update, indien nodig. Klik hier voor meer informatie over nazorg.

Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM